Pokračují práce na zprovoznění zaplavených silnic

Liberec / Ústí nad Labem - Veřejná doprava na Českolipsku jezdí podle jízdních řádů a větší problémy tam nejsou. V noci ale spadl most na silnici III. třídy v Mařeničkách. Horší situace je na Liberecku, kde se pracuje na opravě silnice mezi Višňovou a Minkovicemi. Práce by tam měly skončit nejpozději zítra ráno. V Ústí nad Labem je po záplavách neprůjezdná Tovární ulice. V Jílovém u Děčína rozvodněný potok strhnul část silnice a provoz tam řídí policie.

Do zatopených oblastí míří provizorní mosty

„Do Libereckého kraje jede první provizorní most, který bude umístěn na krajské silnici mezi Cvikovem a Rousínovem,“ uvedla vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Stanislava Jakešová. Během 14 dnů se připravuje i přemostění v Chrastavě. Zatopené oblasti na severu Čech dostanou minimálně 14 mostů, dorazit mají také do Šluknova, Hřenska, Kytlic nebo Dolních Habartic.

Vstup Michala Schustera (zdroj: ČT24)

Problematická je dopravní situace na Frýdlantsku

Pro dopravu je zprovozněna obec Kryštofovo Údolí. Problematické je stále Frýdlantsko, kde je zcela uzavřená silnice mezi Chrastavou a Novou Vsí. Veřejnou dopravu tam od včerejšího dne zajišťuje po cyklostezce malý autobus mezi Novou Vsí a Mníškem.

Zprovozněna bude dnes provizorně silnice II. třídy mezi Raspenavou a Hejnicemi. Od Hejnic do Raspenavy a Frýdlantu se bude jezdit po silnici, v opačném směru po objížďce. Od víkendu by měla být průjezdná silnice na Souš. Uzavřeny zůtávají úseky silnic III. tříd, které lze objet.

Na Ústecku jsou po bleskové povodni další uzavírky

Na hlavním tahu z Lovosic do Ústí nad Labem přerušilo ŘSD opravy do doby, než budou otevřené další silnice, kudy kamiony a auta můžou projíždět na Německo. V centru Ústí nad Labem je do zítřka uzavřená Tovární ulice a probíhají odklízecí práce.

Mezi Děčínem a Teplicemi na silnici I/13 je omezený provoz u Jílového, kde je stržená část silnice. Provoz je veden kyvadlově, vážné problémy tam však zatím nenastaly.

Ve snaze zabránit dvacetikilometrovým kolonám, které ucpaly Ústí nad Labem ve čtvrtek, přerušili silničáři frézování vozovky mezi Lovosicemi a krajským městem. Práce na silnici budou pokračovat o víkendu, kdy se očekává slabší provoz.

Provizorní most
Zdroj: ČT24