Na mladého chlapce spadla na Jičínsku branka, utrpěl těžká zranění páteře

Jičín - Čtrnáctiletý chlapec utrpěl ve středu večer těžká zranění, když na něj spadla fotbalová branka. Příčinu nehody, která se stala v obci Brada na Jičínsku, teď vyšetřují policisté. „Neštěstí se stalo po 20:00 hodině na fotbalovém hřišti, chlapec utrpěl těžká zranění krku a krční páteře, se kterými ho záchranáři převezli do hradecké fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí jičínských policistů.

Server tn.cz uvedl, že student z Dánska se na brance s největší pravděpodobností houpal. Následně se na něj konstrukce převrátila a prudce ho udeřila.   

V Česku je to v poslední době už poněkolikáté, co fotbalová branka těžce zranila nebo zabila dítě. Například v srpnu 2008 v obci Žilina na Kladensku vážně zranila padající fotbalová branka dvanáctiletého chlapce, který utrpěl poranění hlavy. Vloni v srpnu usmrtila kovová branka desetiletého chlapce v Přibyslavicích u Okříšek na Třebíčsku. Chlapec podle dostupných informací lezl s kamarádem na branku na fotbalovém hřišti. Branka se převrátila, udeřila ho do hlavy a zlomila mu vaz. Hoch byl na místě mrtev.

Vydáno pod