Škoda přivezla do Ruska Superb Combi. Obstojí proti jaguarům?

Moskva – V ruské metropoli pokračuje mezinárodní autosalon. Pořadatelé očekávají až milion a půl návštěvníků a automobilky se těší, že jim prodají co nejvíce aut. Svůj model Superb Combi přijela Rusům představit Škoda. Vůz střední třídy se ale bude muset uchytit na trhu, který baží po co nejprestižnějších značkách. Superb tak zůstává ve stínu jaguarů nebo bentley, které jsou vyprodány už dva roky dopředu.

Jaguar do Moskvy přivezl obrněný vůz XJ Sentinel. Jeho ocelová konstrukce dokáže odolat kulce i granátu. „Auto je jedno z nejbezpečnějších na trhu - obstojí i proti výbuchu  nálože kolem 15 kg v blízkosti vozu a neublíží mu ani granát odpálený pod vozem,“ podotkla prodejní a marketingová ředitelka ruského Jaguaru Elena Plotnikovová. Odolnému vozu ale musí odolat každý, kdo nemá na účtu zbytných 367 tisíc dolarů.

Mezi nejlevnější nepatří ani vozy značky Bentley, přestože se prodávají za statisíce dolarů. Automobilka nemá sice přehnaně dlouhý seznam čekatelů, ve srovnání s jinými zeměmi je však úctyhodný. „Během roku dostaneme do Ruska 6 vozů - už teď jsou všechny prodané. Dokonce i kvóta na příští rok je celá rozebraná,“ upozornil případné další zájemce Vagif Bikulov z ruského zastoupení značky.

Mladoboleslavská Škoda ovšem cítí, že by ani její Superb Combi nemusel na ruském trhu zapadnout. „Je to auto, které má ideální parametry pro ruský trh. Myslím, že to pro Škodu bude velice důležitý model,“ řekl automobilový novinář Vladimír Rybecký. Diváci můžou ve stánku Škody vidět i model Fabia RS nebo závodní speciál Fabia S2000.

Reportáž Lucie Edrové (zdroj: ČT24)