V Ústí nad Labem začala očekávaná uzavírka

Ústí nad Labem - Řidiči v Ústí nad Labem dnes zažili první zatěžkávací zkoušku. V úseku mezi dvěma mosty je úplně uzavřena Přístavní ulice, která je součástí silnice z Děčína do Prahy. Nejdůležitější ústecká silnice je tak na tři týdny uzavřená kvůli stavbě protipovodňové hráze podél Labe. Objízdné trasy vedou i místy, kde se již nyní kolony tvoří, například přetíženou kruhovou křižovatkou pod zámečkem Větruše.

Na hlavní silnici v Přístavní ulici, která spojuje Děčín s Prahou, dnes poprvé řidiči nesměli. Ústecký kraj tam povolil celkovou uzavírku. Radnice spolu s policií připravila objížďky centrem města. Pokud bude třeba, bude je měnit, dopravu řídí policie.

Ředitelství silnic a dálnic trvá na tom, že uzavírka už kratší nemohla být. „Původní předpoklad byl ještě delší. Uvažovali jsme s třiceti dny. Nakonec jsme na dvaadvaceti,“ uvedl Tomáš Hoffman z ŘSD Chomutov. Podle mluvčí ústeckého krajského úřadu Magdaleny Hanáčkové by to měla být poslední dlouhá uzávěra.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Očekávané dlouhé zácpy, ale ve městě nenastaly. Podle policistů tam v ranní špičce k jistému zahuštění dopravy došlo, ale kolaps to nezpůsobilo. Policisté nakonec ovládali semafory ručně.

Pravou zatěžkávací zkoušku prožije Ustí nad Labem nejspíš až na začátku příštího týdne, kdy se budou vracet lidé z dovolených a z prázdnin.