Zloději v Ostravě znovu vykradli sanitku

Ostrava - Zloději v Ostravě-Hrabůvce dnes dopoledne vykradli sanitku v době, kdy museli záchranáři kvůli zákroku vůz opustit. Lupiči vzali autorádio, peněženku s doklady a platební kartu. Policie po zlodějích pátrá a žádá veřejnost o pomoc. Letos jde v Ostravě již o druhou krádež ze sanitky v době, kdy záchranáři někoho ošetřovali. Na konci ledna jim v Ostravě-Zábřehu někdo při záchraně života malého dítěte ukradl ze sanitky navigaci.

Posádka rychlé záchranné služby přijela před hotelový dům v Horní ulici v Ostravě-Hrabůvce kolem 10:50. Dovnitř hotelového domu odešla ošetřit 31letého zraněného. Dveře vozidla zamkla. Zhruba za deset minut po svém návratu k autu záchranáři zjistili, že dveře nejsou zajištěné a ze sanitky zmizely jejich věci v hodnotě několika tisíc korun. Zlodějům hrozí až dvouleté vězení.

Vzhledem k okolnostem žádá policie svědky, kteří mohou sdělit ke krádeži jakoukoliv informaci, aby kontaktovali policii na bezplatné lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně. Informace mohou sdělit také přímo na obvodním oddělení policie v Ostravě-Zábřehu a na telefonu 974 728 301.

Reportáž Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)