Kamiony ignorují uzavírku v Bořislavi a jezdí na podemletou silnici

Teplice - Řidiči kamionů nerespektují zákaz vjezdu na silnici E55 z Lovosic do Teplic. Na této objízdné trase chybějícího úseku dálnice D8 se přitom sesunul svah a doprava je tam řízena kyvadlově. Kamiony na zákaz vjezdu upozorňují cedule desítky kilometrů předem, přesto značky řada řidičů nerespektuje. Policie tvrdí, že řidiče nemůže neustále hlídat, nemá na to dostatek lidí.

„Existuje skupina řidičů, kteří nerespektují dopravní značení, ať už je to z jakýchkoli důvodů. Domnívám se, že vzhledem k dopravní situaci v Ústeckém kraji je jejich motivací časová úspora,“ uvádí zástupce vedoucího dopravní policie v Ústeckém kraji Martin Sochr. Policie tvrdí, že v Bořislavi nemůže hlídat čtyřiadvacet hodin denně. Mnohem víc ji teď zaměstnávají dopravní komplikace v Ústí nad Labem.

Všechny kamiony by měly z Lovosic jezdit po silnici I/30 právě do krajské metropole. Policie teď řeší, jestli je uzavírka značena správně. Změny nevyloučil ani krajský úřad, čeká ale, jestli dostane nějaký podnět. „Pokud jej obdrží, samozřejmě se bude situací zabývat, prověří to, a pokud bude potřeba, stanoví nové dopravní značení,“ řekla mluvčí krajského úřadu Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková.

Reportáž Terezy Baldové (zdroj: ČT24)

Silnice by měla být opravená v říjnu

Poškození svahu, který se pohnul po vytrvalých deštích, je vážnější, než se původně zdálo. Podle Ředitelství silnic a dálnic se svah sesunul na třech místech a opravy přijdou asi na 15 milionů korun. „Oprava by měla probíhat ve dvou fázích, v první by mělo být vybudování stěn, ve druhé potom odvodnění a vybudování propustku a regulování samotného odtoku,“ vysvětluje mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

Ředitelství silnic a dálnic začne s opravami během několika dnů. Hotovo by mělo být v říjnu.