Rozestavěné železniční projekty by nakonec měly být dokončeny

Praha - Na ministerstvu dopravy se dnes opět jednalo o dalším osudu rozestavěných staveb na železnici. Zakonzervování projektů už podle vedení Správy železniční dopravní cesty nehrozí. Stavební firmy přišly s návrhem úspor a investor teď se šéfem resortu řeší dodatky k jednotlivým smlouvám. Dokončit se mají i stavby na třetím koridoru v západních Čechách.

Železniční stanice Zbiroh bylo jedno z mála míst, kde ministerské škrty vítali. Modernizaci trati mělo totiž padnout za oběť zdejší nádraží. „Jsme rádi, že nepřijdeme o práci,“ vysvětlovala 18. srpna výpravčí na nádraží Zbiroh Marcela Fenclová.

Už po čtrnácti dnech je ale všechno jinak. Stavba má pokračovat podle plánu. Zbirožské nádraží nahradí zastávka v jeden a půl kilometru vzdáleném Kařezu. Lidé si tak nyní nejsou moc jisti, jak všechno nakonec dopadne. Podle vedení Správy železniční dopravní cesty už ale není důvod k obavám. Rozestavěné úseky se dokončí.

Reportáž Mirky Vildové (zdroj: ČT24)

„K podpisům jednotlivých dodatkům ke smlouvám by mělo dojít v následujících dnech,“ uvedl Pavel Halla, mluvčí Správy železniční dopravní cesty. Řeč je ale jen o rozestavěných stavbách. Tam, kde ještě nezačali, se musí obrnit velkou trpělivostí. Otazníky visí například nad modernizací trati z Rokycan do Plzně. 

Vydáno pod