Prodloužený provoz metra cestující vítají

Praha – Pražské metro má za sebou první noc prodlouženého provozu. Změna se týká pátečních a sobotních intervalů – poslední soupravy vyjíždějí z konečných stanic před jednou hodinou ranní, ne o půlnoci jako dosud. Prodloužený provoz je novinka a prozatím bude fungovat o víkendech do konce prosince. Cestující změnu přivítali a už první noc možnosti dostat se domů metrem i po dvanácté hojně využívali.

Ze tří linek nejdéle funguje trasa A – ze stanice Dejvická vyjíždí poslední souprava v jednu hodinu po půlnoci, z Depa Hostivař o tři minuty později. Na trasách B a C vyráží poslední metro z konečné pár minut před jednou.

Posílení provozu v noci na sobotu a neděli vyjde město na víc než 30 milionů korun. Pracovní doba se díky novému jízdnímu řádu neprodlouží jen řidičům metra, ale taky městských strážníkům, kteří kontrolují především přestupní stanice. Prodloužený provoz ale vítají. „Jak je vidět, je o něj zájem. Je to dobrý nápad,“ domnívá se například strážník Tomáš Frydrych, který měl prodlouženou službu v metru první noc.

Reportáž Michaely Jendekové (zdroj: ČT24)

S prodloužením provozu metra se mění i jízdní řády nočních tramvají a autobusů tak, aby na nový víkendový provoz podzemky navazovaly.

Prodloužení provozu metra
Zdroj: ČT24/Dopravní podnik Praha