Z Brna se bude létat na londýnský Luton

Brno - V Brně otevřel novou linku nízkonákladový dopravce Wizz Air. Firma bude létat z Brna na londýnské letiště Luton pravidelně od poloviny prosince ve večerních časech. Zpočátku pouze dvakrát týdně, od ledna se frekvence letů zvýší na tři týdně. Vyplývá z letového řádu zveřejněného na webu Wizz Airu. Ceny jednosměrné letenky začínají na 337 korunách včetně všech poplatků. Wizz Air bude na nové lince konkurovat další nízkonákladové společnosti, kterou je irský Ryanair. Ten nedávno oznámil posílení své linky do Londýna na sedm letů týdně.

Podle odborníka na leteckou dopravu Ondřeje Moravanského ze společnosti Cyrrus jde o překvapivou zprávu. „Potvrzuje to, že poptávka po leteckém spojení z Brna do Londýna je vysoká, Wizz Air to však nebude mít jednoduché, protože nedávno oznámil navýšení počtu letů do Londýna i konkurenční Ryanair,“ uvedl Moravanský. Pro firmu by podle něj bylo výhodnější vybrat si pro začátek destinaci, kde přímý konkurent není, tedy například Paříž nebo Frankfurt nad Mohanem.

Dopravce současně navýší i frekvence letů do Londýna z Prahy. Od konce října bude létat na letiště Luton devětkrát týdně, mezi 19. prosincem a 9. lednem dokonce jedenáctkrát týdně. Wizz Air z Prahy létá od února 2009. Firma je největším nízkonákladovým přepravcem ve střední a východní Evropě. Poskytuje služby na více než 150 trasách ve 21 zemích. V posledních 12 měsících přepravila přes 8,5 milionu cestujících.

Letadlo společnosti Wizz Air
Zdroj: ČT24/Jaroslav Fiala