V severních Čechách zůstávají po povodni uzavřeny dvě trati

Děčín – Po srpnových povodních zůstávají na severu Čech stále uzavřeny dvě železniční trati. Nejméně do konce pracovního týdne bude neprůjezdný úsek mezi Novým Městem a Jindřichovicemi pod Smrkem na trati z Frýdlantu do Jindřichovic, až do konce října potrvá oprava kolejí z České Kamenice do Jedlové. Na trati Děčín – Česká Kamenice – Rumburk navíc komplikuje cestování další výluka, která dnes začíná.

V úsecích, které se Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) nepodařilo zprůjezdnit po povodních a prudkých deštích, které region zasáhly na začátku srpna, je zavedena náhradní autobusová doprava. Autobusy jezdí kvůli dříve naplánované výluce také mezi Děčínem a Horní Policí na trati Děčín – Česká Lípa. Právě z ní přitom v Benešově nad Ploučnicí odbočují koleje na Rumburk, a tak v oblasti jezdí celkem čtyři linky náhradní autobusové dopravy, které obsluhují různé zastávky v trase Děčín – Rumburk a Děčín – Horní Police.

V Benešově nad Ploučnicí bude SŽDC opravovat některé výhybky a asi čtyřsetmetrovou opěrnou zeď, která se po srpnových intenzivních deštích začala bortit. Kromě toho by se měl opravit i přejezd od silnice z
Benešova do České Lípy, který je od povodní zcela nefunkční.

Srpnové povodně podemlely celkem šest železničních tratí v Ústeckém a Libereckém kraji. Kvůli následkům prudkých dešťů se krátkodobě nejezdilo i na dalších tratích včetně nejdůležitějšího přeshraničního spojení Děčín – Bad Schandau. Většinu poškozených tratí se podařilo zprovoznit do konce srpna, naposled se vlaky vrátily na dráhu z Lovosic do České Lípy, kde byl neprůjezdný úsek Litoměřice – Blíževedly.