Střet osobního auta s kamionem nepřežili tři lidé

Hradec Králové - Nehodu osobního vozu a kamionu na silnici z Hradce Králové na Pardubice nepřežili v úterý pozdě večer tři lidé. Další žena utrpěla při nehodě lehká zranění. Ke střetu došlo v místě, kde se dva jízdní pruhy sbíhají v jeden. Při nehodě, po které začala vozidla hořet, vznikla škoda více než 2,5 milionu korun, informovala o tom mluvčí hradecké policie. Záchranářům byla havárie nahlášena večer po půl jedenácté.

„Řidič osobního vozidla Alfa Romeo z dosud nezjištěných příčin vyjel s autem do protisměru, kde zachytil o protijedoucí projíždějící vůz Škoda Fabia,“ popsala nehodu mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková. Náraz vůz odhodil na betonovou zábranu u vozovky a vůz se dostal do protisměru, kde se čelně srazil s kamionem s návěsem. Po nárazu začala obě auta hořet.

„V osobním automobilu Alfa Romeo na místě zemřel dvaatřicetiletý cizinec, který vůz řídil. Další obětí nehody se stal dvaadvacetiletý cizinec a totožnost třetí oběti dosud nebyla zjištěna,“ uvedla mluvčí. Jedenapadesátiletý řidič kamionu vyvázl ze srážky bez zranění, jeho o tři roky mladší spolujezdkyně byla zraněna lehce.

Při nehodě vznikla na automobilu Alfa Romeo škoda 60 000 korun, na kamionu zhruba 1,5 milionu a další milion jsou škody na návěsu. Silnice byla v místě nehody uzavřená až do dnešní sedmé hodiny, do té doby museli motoristé využít objížďku přes Opatovice nad Labem.