Lupiči 74 milionů, kterým Kovářová přerušila trest, se do vězení nevrátili

Hradec Králové - Královéhradecký krajský soud vydal příkaz k zatčení Rudolfa Tesárka a Josefa Blažka. Policie je má předat do věznice v Liberci. Oba byli odsouzeni na 10 let vězení za fingované přepadení a krádež 74 milionů korun. Trest jim v červnu přerušila tehdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová, její nástupce Jiří Pospíšil ale rozhodnutí v srpnu zrušil.

Odsouzení Tesárek s Blažkem měli dnes znovu nastoupit do věznice v Liberci, ani jeden z nich tak ale neučinil, ani si během měsíce září nevyzvedli výzvu k opětovnému nástupu do věznice. Pokud by se nepodařilo oba muže vypátrat, soud by na ně zřejmě vydal mezinárodní zatykač.

Blažek a Tesárek před hradeckým i odvolacím soudem obžalobu odmítli a tvrdili, že s případem nemají nic společného. Oba také zpochybnili výpověď údajného komplice Milana Horycha, který se k podílu na krádeži přiznal a od soudu odešel s pětiletým trestem vězení. Bez jeho výpovědi by zřejmě policisté spolupachatele neusvědčili. Policii se podařilo najít z ukradené sumy pouze malou část.

Telefonát Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)