V porouchané dodávce na dálniční krajnici zahynul muž

Brno – Tragický následek měla porucha dodávky, která v noci cestovala po dálnici D1 u Brna ve směru na Kroměříž. Do vozidla, které bylo odstaveno na krajnici, narazil ve vysoké rychlosti kamion. Z několika cestujících byl ve chvíli nehody v dodávce pouze šestadvacetiletý muž, který však při nárazu zahynul. Nehoda se stala zhruba hodinu po půlnoci, dálnice potom byla asi čtyři hodiny uzavřena.

Dodávka zastavila na 190. kilometru ve směru na Kroměříž kvůli poruše. Všichni cestující z ní vystoupili, šestadvacetiletý mladík se ale záhy rozhodl, že se do vozidla vrátí a vezme si reflexní vestu. Ve chvíli, kdy ji hledal, narazil do dodávky kamion, popsal průběh havárie policejní mluvčí Pavel Šváb.

Nehody, kdy zahyne člen posádky auta odstaveného u dálnice, nejsou výjimečné. Například v polovině září přišel o život řidič porouchaného kamionu, kterého při vystupování z vozu smetlo projíždějící auto. Mrtvé tělo později nalezl jiný řidič, muž, který ho srazil, z místa ujel. Později se policii sám přihlásil.