Rychlíky do Děčína budou krátce jezdit z Masarykova nádraží

Praha - Na Masarykovo nádraží v Praze opět jezdí rychlíky z Děčína. Na svoji tradiční konečnou stanici se vrátily na pět dní, během kterých proběhne oprava výhybek na pražském hlavním nádraží, kde je letos pravidelná konečná stanice těchto vlaků. Informovaly o tom České dráhy s tím, že úpravy některých spojů čekají také cestující z Radotína, Vraného nad Vltavou, Čerčan a Dobříše. Správa železniční dopravní cesty bude od soboty až do středy 13. října opravovat výhybky u vinohradských tunelů, ze kterých přijíždějí vlaky k pátému nástupišti pražského hlavního nádraží.

Podle Lukáše Landsigera z řízení provozu osobní dopravy ČD musí dráhy změnit trasy děčínských rychlíků, aby hlavní nádraží zůstalo průjezdné pro vlaky v hlavních směrech a aby bylo možné plynule přistavovat soupravy z Odstavného nádraží jih.

Z Masarykova nádraží namísto hlavního proto pojedou v tomto období rychlíky, které odjíždějí do Děčína či Ústí nad Labem každé dvě hodiny mezi 6:50 a 20:50 a také posilové rychlíky ve špičce s odjezdy v 15:50, 17:50 a 19:50. Podle Petra Pošty z tiskového oddělení ČD zůstanou časy odjezdů z Masarykova nádraží stejné jako v případě hlavního nádraží. Cestující mohou do těchto rychlíků nastupovat i ve stanici Praha-Holešovice.

Ve směru od Ústí nad Labem a Děčína pak přijedou na Masarykovo nádraží rychlíky, které obvykle přijíždějí na hlavní nádraží v 6:09, 7:27, 8:09 a 10:09, a dále rychlíky, které dojíždějí ve dvouhodinovém taktu mezi 7:09 a 19:09. Na Masarykovo nádraží přitom tyto vlaky přijedou o dvě minuty později než na hlavní nádraží.

V souvislosti s opravou výhybek se změní i trasy některých příměstských spojů linek S 7 z Radotína, S 8 z Čerčan a S 80 z Dobříše, které nedojedou až na hlavní nádraží.

Vydáno pod