V havarované limuzíně cestoval John, jel prý prověřit podezřelé krabičky

Praha – Ministr vnitra Radek John jel včera ve vládní limuzíně, která se se zapnutým majáčkem srazila na Andělu s tramvají. Potvrdil to jeho mluvčí Jiří Reichl. John prý jel na Malou Stranu prověřit nález podezřelých krabiček, které se objevily na lampách veřejného osvětlení. Ty během večera ostranili pyrotechnici, krabičky nakonec žádnou nebezpečnou látku neobsahovaly.

Havárie černé limuzíny s Johnem, která provoz na křižovatce zastavila zhruba na deset minut, se podle webu Sedmička.cz stala kolem 18:30. Auto podle serveru jelo se zapnutým majáčkem ve směru od Smíchovského nádraží a střetlo se s tramvají číslo 16, která mířila z Řep do centra města. V běžném provozu by měla přednost. 

„Viděl jsem auto s majáčkem a chtěl jsem mu uvolnit cestu. Ale on se mě snažil objet zprava, a tak jsme do sebe narazili,“ řekl Sedmičce řidič tramvaje. Server iDnes.cz v této souvislosti připomněl, že právě John před nástupem do funkce tvrdil, že se bez limuzíny s majákem obejde. Na první jednání sněmovny pak jel demonstrativně tramvají. 

Policie je v těchto dnech ve stavu zvýšené pohotovosti kvůli varování USA před hrozbou teroristických útoků v Evropě. Přísnější bezpečnostní kontroly platí na mezinárodních letištích v ČR a byla posílena ostraha u některých rizikových objektů. 

John se prý o nálezu podezřelých krabiček dozvěděl na ruzyňském letišti. „Okamžitě jsem se rozhodl prověřit situaci na místě, kde zasahovali pyrotechnici. Při cestě na Malou Stranu vyhodnotila Ochranná služba Policie ČR situaci tak, že je nutno použít modrý maják a výstražné zvukové zařízení,“ uvedl ministr. Nehodu, která následovala, podle Reichla vyšetřuje pražská dopravní policie i policejní ochranná služba.

Vydáno pod