Při Velké pardubické se uzavře obchvat Pardubic

Pardubice - Velká pardubická způsobí těžkosti některým řidičům. Kvůli 120. ročníku závodu bude dnes uzavřen obchvat města. Na prázdné silnici budou parkovat auta návštěvníků dostihu, informovala o tom mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Silnice I/37 bude uzavřena od nadjezdu u Parama po nadjezd u Dražkovic od 7:00 do 19:00.

„Tento úsek komunikace bude využit jako parkoviště, vjezd bude ve směru od nadjezdu Paramo, výjezd jednosměrně na Chrudim,“ uvedla Janovská. Řidiči budou moci parkovat také na dvoře bývalé okresní vojenské správy při příjezdu od Parama nebo na ploše letiště, kam budou moci najíždět hlavní branou do kasáren.

Z letištní plochy by měla před zahájením dostihů jezdit kyvadlová doprava na závodiště. Pardubický dopravní podnik také posílí své spoje na závodiště. Jízdní řády najdou diváci zde. Na závodiště se mohou návštěvníci dostat také vlakem, kromě běžných spojů zastavujících v zastávce Pardubice-závodiště bude z hlavního nádraží kyvadlově jezdit historický motorový vůz.