V Lisabonu vznikne dvacátá základna easyJetu

Lisabon – Britská nízkonákladová letecká společnost easyJet otevře svoji další základnu. Její dvacáté ústředí bude v portugalské metropoli Lisabonu. Podle dopravce by měla přispět ke zvýšení počtu cestujících na linkách mířících právě do Lisabonu. Ze současného milionu přepravených cestujících každý rok by měl podle vedení firmy jejich počet stoupnout až na 2,5 milionu.

Na Pyrenejském poloostrově už easyJet jednu základnu má, v Madridu. Ta lisabonská by měla zahájit provoz na konci příštího roku, oznámila to ředitelka společnosti Carolyn McCallová přímo v portugalské metropoli.

V Lisabonu McCallová také slavnostně pokřtila nový Airbus A319 nesoucí příznačné jméno Pride of Lisbon (Lisabonská chlouba). „Tento letoun přivezl náš kapitán spolu s prvním důstojníkem přímo z britského Lutonu. Bude létat na všech našich 500 linkách a bude velvyslancem Lisabonu a Portugalska v evropské letecké síti,“ řekla ředitelka easyJetu.

Reportáž Lucie Müllerové (zdroj: ČT24)

Z portugalské metropole dosud nízkonákladové aerolinky vedly patnáct linek. Po otevření vlastní základny chtějí přidat další desítku destinací. Konkrétní seznam ale zveřejní společnost až na jaře příštího roku. Plánovaná investice by měla navíc nabídnout až dva tisíce nových pracovních míst.