Tři muži z žatecké radnice obviněni z korupce

Žatec – Kriminalisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality obvinili tři muže, kteří jsou podezřelí z korupce na žatecké radnici. Dva z obviněných prý upláceli úředníka z odboru dopravy za registraci dovezených aut. Všichni jsou tak podezřelí z podplácení nebo přijímání úplatků, zneužívání pravomoci veřejného činitele a návodu k tomuto činu. Podle místostarosty Žatce už obviněný úředník nebude na radnici pracovat, město si prý našlo náhradu.

Jeden z mužů podle policie podplácel v letech 2006-2009, když žádal o schválení technické způsobilosti dovezených vozidel. Chtěl totiž, aby byla jeho žádost rychle vyřízená, a tak předával úředníkovi menší finanční obnos, dohromady to mělo dělat 60 tisíc korun. 

Také druhý obviněný měl uplácet při žádosti o schválení technické způsobilosti dovezených vozidel, chyběly mu totiž některé potřebné doklady. Jedna žena dokonce ani nevěděla, že na její jméno někdo dovezl vozidlo. Podle mluvčího Útvaru pro odhalování korupce Romana Skřepka pracovali kriminalisté na případu přes rok a spolupracovali i s vedením úřadu.