Za rabování při srpnových povodních už policie obvinila 12 lidí

Liberec – Policie už obvinila celkem 12 lidí v souvislosti s rabováním během srpnových povodní v Libereckém kraji. Jde o devět mužů a tři ženy. Čtyři případy už policie uzavřela a předala na liberecké státní zastupitelství - tři z nich se měly odehrát v Chrastavě, čtvrtým je případ mladé ženy, která z benzinové pumpy na Českolipsku ukradla kasičku s finanční sbírkou na povodně, kde bylo asi šest tisíc korun.

Další tři případy se stále vyšetřují, údajní pachatelé jsou ve vazbě. Konkrétně jde o případ z Rousínova na Českolipsku, kde asi 40letý muž nabídl vyplavenému svou pomoc a přitom mu údajně sebral notebook s příslušenstvím a zahradní techniku, vše za 44 tisíc korun.   

Dalším vazebně vyšetřovaným je 21letý muž, který v době evakuace při povodních vzal ženě tašku, ve které měla doklady, mobilní telefon, dioptrické brýle a šperky. Obsah tašky měl hodnotu bezmála 44 tisíc korun. Ve vazbě jsou také tři cizinci, kteří se prý v Raspenavě v době povodní vloupali do zaparkovaného auta a odcizili z něj benzin a z druhého se pokusili sebrat autorádio.   

Neobjasněné zůstávají dva případy z Chrastavska. Zatím neznámý zloděj okradl v Nové Vsi muže, který pomáhal lidem v zaplavených oblastech. Během své pomoci přišel o batoh s věcmi za deset tisíc korun. Policisté pracují i na objasnění případu, který se stal ve Frýdlantské ulici v Chrastavě, kde někdo z přístavku domu ukradl nářadí za 59 tisíc korun.