Mezi Prahou a Rakovníkem se srazil vlak s autem

Stochov (Kladensko) - Železniční provoz na trati mezi Prahou a Rakovníkem dnes dopoledne zastavila srážka rychlíku a multikáry. Nehoda se stala v deset hodin ve stanici Stochov, řidič auta se při havárii zranil, infromoval o tom mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Přejezdové zabezpečovací zařízení bylo během nehody v činnosti. Provoz na trati byl přerušen až do 13:50 a dopravu cestujících tam zajišťovaly náhradní autobusy. Dráhy původně počítaly s rychlým obnovením provozu s využitím vedlejší koleje, podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka se ale tato naděje ukázala jako lichá. Při nehodě vznikla celkem škoda 250 000 korun, doplnil Drápal.

Podle serveru iDnes.cz předběžné vyšetřování hovoří o tom, že řidič multikáry objel vůz čekající před přejezdem a vjel na trať, ačkoliv signalizace byla v provozu. Řidiče po kolizi přepravil vrtulník v bezvědomí do nemocnice.

Trať Praha - Rakovník je významnou součástí veřejné příměstské dopravy, rychlíky a spěšné vlaky tady jezdí převážně ve dvouhodinovém taktu. Po trati jezdí i osobní vlaky. Spoje využívají rovněž cestující, kteří chtějí pokračovat po přestupu v Lužné u Rakovníka navazujícími vlaky ve směru na Chomutov.