Po nehodě na Českolipsku zůstalo v bezvědomí dítě

Jestřebí (Českolipsko) - Čtyři zraněné si vyžádala dopolední nehoda dvou osobních aut a dvou dodávek mezi Zahrádkami a Jestřebím na Českolipsku. Podle mluvčího libereckých záchranářů Jana Slánského zůstal po havárii v bezvědomí údajně dvanáctiletý chlapec. Tragickou nehodu zřejmě způsobila srážka dvou dodávek, z nichž jedna poté skončila v protisměru a smetla osobní auta, odhadují policisté. Hlavní silniční tah I/9 od Prahy na Českou Lípu se podařilo částečně zprůjezdnit až ve 13:00.

Podle dopravních policistů stála na začátku srážky dodávka Volkswagen Transporter, která jela směrem do České Lípy. Nestihla zabrzdit před stojící dodávkou typu Peugeot Boxer. Obě vozidla se srazila, Transporter vlétl do protisměru a narazil do protijedoucích aut.

Zraněni jsou tři dospělí a jedno dítě. „Chlapec zůstal po nehodě v bezvědomí, byl připojen na umělou plicní ventilaci. Měl poranění hrudníku, hlavy, břicha a stehna. Letecky byl transportován do motolské nemocnice,“ řekl Slánský. Ostatní zranění byli převezeni do nemocnice v České Lípě. Údaje o věku zraněného se rozcházejí, policie uvádí, že byl o dva roky starší. Jeden dospělý utrpěl lehčí zranění, dva muži těžší. „Jeden jednatřicetiletý řidič má zhmožděný hrudník, otřes mozku a ránu na hlavě, druhý řidič ve věku 57 let má také zhmožděný hrudník,“ popsal Slánský.

Není to ale první vážná nehoda, která se dnes u České Lípy stala. „Nyní máme hlášenou další nehodu osobních aut v České Lípě - Slovance. Podle našich informací je jeden zraněný zaklíněn ve voze, na místo jedou naše posádky,“ doplnil mluvčí.