U Brna se srazilo osm aut, D1 stála

Domašov - Nehoda pěti aut zcela zablokovala dálnici D1 na 172. kilometru ve směru na Kroměříž nedaleko Domašova. Nehoda se stala po druhé hodině odpoledne, její následky se podařilo odstranit až před pátou. Kolize si vyžádala jedno lehké zranění. Po nehodě se vytvořila dlouhá kolona, policie proto začala odklánět dopravu na 168. kilometru. Na objízdné trase ale záhy uvízl autobus.

Problémy byly na D1 také v opačném směru. Na 175. kilometru zablokoval oba jízdní pruhy dřevěný trám, který zřejmě spadl z některého z projíždějících nákladních aut. Tato událost se ale obešla bez nehody a následných zranění. Také na nájezdu z dálnice D2 na D1 v Brně došlo k havárii kamionu. Na bratislavské dálnici se tak před Brnem vytvářejí kolony. Další potíže hlásí policisté z Moravské Nové Vsi na Břeclavsku, kde ve sněhu uvízl kamion a blokuje provoz.

Telefonát Ivy Zigmundové (zdroj: ČT24)

Podle předpovědí meteorologů začalo na jihu Moravy dnes odpoledne hustě sněžit. Silničáři mají v podstatě ve všech okresech plné ruce práce. Na Blanensku, Břeclavsku a Vyškovsku se ve výše položených místech tvoří na silnicích sněhové jazyky.

Komunikace jsou nyní sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Hrozí nebezpečí smyku. Sněžení by mělo přetrvávat i v nadcházejících hodinách.

Vydáno pod