Karlovarský policista se zřejmě dopustil loupeže, přepadl benzinku

Karlovy Vary - Bývalý policista z dopravního inspektorátu krajského ředitelství Karlovarského kraje je podezřelý ze spáchání loupeže. V srpnu podle vyšetřování policejní inspekce spolu s komplicem přepadl se služební zbraní čerpací stanici. V současné době byl podán návrh na zahájení trestního stíhání za loupež ve spolupachatelství, informoval dnes mluvčí inspekce Pavel Novák.

Obvinění bývalého policisty je završením společné akce inspekce a karlovarské kriminálky Bazilišek 2. „Podezřelý bývalý policista spolu s civilní osobou v srpnu letošního roku za použití násilí a služební střelné zbraně požadoval po obsluze čerpací stanice vydání finanční hotovosti, přičemž poškozenou uzamkli v prostorách benzinové čerpací stanice a s částkou několika desítek tisíc korun českých utekli,“ popsal mluvčí.

Státní zástupce Okresního státního zastupitelství Plzeň-město návrh na zahájení trestního stíhání podezřelých osob akceptoval, dodal Novák. Policista v současné době již není ve služebním poměru, protože byl v listopadu letošního roku obviněn z páchání jiné trestné činnosti.

Telefonát Vladimíra Řepky (zdroj: ČT24)

V listopadu Inspekce Policie ČR informovala, že zadržela dopravního policistu z Karlovarska, který je podezřelý ze zneužití pravomoci úřední osoby, přijetí úplatku a ze zpronevěry. Muž údajně zpronevěřil několik desítek tisíc korun. Peníze měl inkasovat za vydané pokutové bloky, uvedenou finanční hotovost ale neodevzdal a použil pro vlastní potřebu.