Policisté i horská služba pátrají v Jeseníkách po ztraceném běžkaři

Jeseník - Horská služba a policisté pátrají od nedělního večera v Jeseníkách po ztraceném běžkaři. Dvaašedesátiletý Tomáš Bezděk ze Šumperku se nevrátil z túry domů a jeho mobilní telefon je podle policie nedostupný. V horách panovaly v noci na dnešek velmi nepříznivé podmínky, rychlost větru na hřebenech dosahovala až sto kilometrů v hodině, řekl náčelník jesenické horské služby Michal Klimeš.

Běžkař chtěl podle něj absolvovat túru z Ramzovského sedla na Šerák, Keprník a dále do Koutů nad Desnou. Jeho zmizení nahlásila policii manželka. „Policie začala ihned prohledávat nádraží, restaurace a nemocnice. Horská služba souběžně zahájila pátrání na hřebenech. Noční pátrání však mělo negativní výsledek,“ uvedl Klimeš. Doplnil, že záchranáři po muži pátrají i dnes.

Manželka pohřešovaného řekla policistům, že její muž odešel v neděli ráno s lyžemi na vlak jedoucí na Ramzovou. „Poslední potvrzený výskyt pohřešovaného byl kolem 8:30 na Ostružné, kde měl dále pokračovat na Čerňavu,“ uvedl šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík. Pohřešovaný je štíhlý, měří 188 centimetrů, má hnědé oči a krátké šedé vlasy. V době odchodu měl na sobě černé běžecké kalhoty, černou mikinu, zelenou větrovou bundu, červenou čepici a modré šusťákové sněhule.

Policie žádá veřejnost o spolupráci. Lidé, kteří by mohli policistům cokoliv sdělit o pohybu pohřešovaného, tak mohou učinit na linku 158 a telefonní čísla 974 779 751 nebo 974 779 101.