Na jihu Čech ztěžuje dopravu mlha s náledím

Praha - Teploty se v Česku pohybují mezi 5 až 10 stupni pod nulou. Od čtvrtka se očekává oteplení a déšť. Silnice jsou podle cestářů převážně holé a mokré. Na zledovatělou vrstvu sněhu si musí dát pozor řidiči především na Táborsku, Jindřichohradecku a Písecku. Všechny silnice jsou s opatrností sjízdné. Hlavní tahy a dálnice D1 jsou po chemickém ošetření holé. Vozovky mohou také místy namrzat. Uzavřena zůstává osoblažská úzkokolejka. Podrobnosti ke sjízdnosti silnic a dálnic naleznete zde. Mimořádnosti na železnici naleznete zde.

Přes den bude podle předpovědi meteorologů polojasno, místy zataženo s nízkou oblačností. Mrznoucí mlhy se budou vyskytovat i přes den. Nejvyšší odpolední teploty budou minus pět až minus dva stupně, na horách kolem minus sedmi.

Na silnicích v Krkonoších dnes leží vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem. V celém hradeckém kraji ojediněle hrozí mrznoucí mlhy. Na řadě silnic nižších tříd leží rozbředlý nebo ujetý sníh. Teploty se v regionu ráno pohybovaly od minus tří do minus 14 stupňů Celsia.

Ve výše položených oblastech Pardubického kraje leží na vedlejších silnicích nová vrstva sněhu. Místy jsou úseky zledovatělé. Hlavní tah z Jeseníků na Hradec Králové přes Suchý vrch stále pokrývá ujetá vrstva sněhu.

V Karlovarském kraji po dlouhé době přestalo sněžit. Hlavně na silnicích nižších tříd ale zůstávají zbytky rozbředlého sněhu.

V Libereckém kraji se vyjasňuje a teploty klesají až k deseti stupňům pod nulou. Na Českolipsku se místy objevují mlhy. Vozovky mohou namrzat. Silničáři proto doporučují jezdit se zvýšenou opatrností.

Silnice v nižších polohách Olomouckého kraje pokryla dnes ráno mlha. Podle dispečerů správy silnic může místy namrzat, motoristé by měli být proto obezřetní. S mlhou se setkávají řidiči například na Přerovsku. Na cestách nižších tříd a ve vyšších polohách mohou motoristé narazit na ujetou zledovatělou vrstvu či ujetý sníh.