Na Černém Mostě se střílelo, muž se zabarikádoval v bytě

Praha – Policie během dnešní noci zadržela sedmatřicetiletého muže, který se zabarikádoval a střílel v bytě ve Vybíralově ulici na pražském Černém Mostě. Do bytu vnikla zásahová jednotka, která na místě zadržela čtyři střelné zbraně. Muž byl v bytě sám a během incidentu nebyl nikdo zraněn. Po zásahu byl násilník odvezen do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

„Střelba se z bytu ozývala podle svědků, kteří to oznamovali na linku 158, už krátce po půlnoci. Uváděli, že muž potom pobíhal po chodbě se zbraní v ruce a vyhrožoval střílením,“ informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová. Neznámý pachatel se poté v bytě zabarikádoval. Na místo proto vyrazilo několik jednotek policistů a hasičů.

Na místo dorazil i policejní vyjednavač. S mužem byl v kontaktu víc než hodinu. Přesvědčit ho, aby byt otevřel, se mu ale nepodařilo. Do bytu proto v půl třetí ráno vtrhla zásahová jednotka. Zde se zjistilo, že muž měl u sebe čtyři střelné zbraně. Dvě zbraně byly krátké, dvě dlouhé. Jednou ze zbraní muž uvnitř bytu střílel, a to i během vyjednávání s policií, uvedla Zoulová.

Podle svědků působil střelec zmateně. Z pražského sídliště policie zadrženého odvezla rovnou do psychiatrické léčebny v Bohnicích. O dalším postupu se rozhodne až po jeho vyšetření.