Řidič formanu zahynul pod koly kamionu

Milotice nad Opavou (Bruntálsko) – Tragicky skončila noční cesta staré Škody Forman po státní silnici mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem na Bruntálsku. Řidič nezvládl řízení v jedné ze zatáček klikaté silnice a jeho forman vjel přímo pod kola protijedoucího nákladního vozidla. Muž utrpěl těžká zranění, kterým přes veškerou snahu záchranářů podlehl.

První smrtelná nehoda roku 2011 v Moravskoslezském kraji se stala kolem půl čtvrté ráno. Neovladatelný forman vjel do protisměru tak, že protijedoucí liaz narazil do jeho pravého boku. „Řidič osobního vozidla utrpěl těžká zranění, kterým i přes intenzivní první pomoc následně podlehl. Příčinu úmrtí a případné ovlivnění návykovými látkami určí nařízená soudní pitva. U řidiče nákladního vozidla byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Škoda způsobená na vozidlech činí 25 tisíc korun,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Na místě zasahovali bruntálští hasiči, kteří především zabezpečili nádrž na stlačený zemní plyn, který poháněl zničený forman.