Muž, který ujížděl před policií, v minulosti řídil opilý

Ostrava - Řidič, který havaroval a zemřel ve středu při honičce s policií, se podobného jednání v minulosti už dopustil. Policistům se snažil opilý ujet vloni v prosinci. Ve středu však pod vlivem alkoholu nebyl. Vyvrátily to už výsledky rozborů krve. Zda nebyl pod vlivem drog, ještě není jasné, informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Dodala, že podobně jako ve středu reagoval pětadvacetiletý řidič na výzvu k zastavení již v prosinci v Ostravě-Zábřehu.

„Ujížděl velmi rychle a také dostal smyk. Nakonec auto uvízlo ve sněhu. Řidič se i dál snažil ujet. Když zjistil, že to nezvládne, i se spolujezdcem se ve voze zamknul,“ popsala mluvčí.

„Orientační dechové zkoušky pak vykázaly hodnoty zhruba od 1,2 do 1,7 promile alkoholu. Případ jsme řešili jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Spis už byl předložen Okresnímu státnímu zastupitelství v Ostravě,“ dodala Holčáková.

Ve středu dopoledne se řidič policistům pokusil ujet znovu. Dokonce se mu podařilo hlídce skutečně zmizet z dohledu. Při předjíždění auta ale dostal na tramvajovém pásu smyk a srazil se s tramvají. Náraz vůz zcela zdemoloval. Mladý řidič v jeho troskách zahynul.

Nehoda v Ostravě
Zdroj: ČT24