Dálnici D1 blokoval převrácený kamion s prasaty, už je průjezdná

Hulice (Benešovsko) - Dálnici D1 zablokoval ráno u Hulic na Benešovsku převrácený maďarský kamion převážející přes dvě stovky prasat. Zhruba 70 zvířat se po nehodě rozprchlo do okolí. Řidič kamionu byl lehce zraněn, uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Směr na Brno byl na 61. kilometru ve směru na Brno až do 14:00 uzavřen. Policisté odkláněli dopravu na exitu 56. Nehoda se stala krátce po čtvrté hodině.

Po převrácení kamionu prasata běhala po dálnici. Asi tři zvířata byla při nehodě usmrcena. Po převrácení kamionu prasata běhala po dálnici, část z nich se dostala do blízkého lesíku. Podle Kostkové šlo o zvířata o váze 120 až 150 kilogramů, která utekla z jednoho patra kamionu.

„V 9:00 začali veterinář a řezník společně s hasiči vyklízet převrácený přívěs a třídit prasata. Na 130 jich dopravní nehodu přežilo, ostatní byla mrtvá nebo musela být kvůli zranění utracena. Skončí v kafilérii,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Hasiči, pracovníci vyprošťovací služby i policisté  pomáhali s náročným odchytem a překládáním zvířat do přistaveného náhradního kamionu.

Provoz na hlavní silniční tepně ve směru na Brno se podařilo obnovit až odpoledne kolem druhé hodiny.