V Domažlicích havarovala sanitka, jeden člověk zemřel

Domažlice - Srážka sanitky s osobním autem si u domažlického náměstí vyžádala jednoho mrtvého staršího muže a čtyři zraněné, informovala o tom mluvčí hasičů Alena Marešová. Podle prvních informací policistů sanitka jela se zapnutými výstražnými světly a po nárazu skončila v potoce. Havárie se stala krátce po dvanácté hodině v Masarykově ulici u náměstí. Nehodu nepřežil řidič z osobního auta. Za sanitou jel doprovodný vůz rychlé záchranné služby s lékařem, který zraněným poskytl první pomoc.

„Osobní automobil zřejmě našemu vozu nedal přednost při vyjíždění z vedlejší ulice. Sanita jela k zásahu za Domažlice k muži, který si stěžoval na bolesti na hrudi,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Dvě spolujezdkyně z osobního vozu se středně těžkými zraněními hlavy a končetin odvezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice. „Byly při vědomí,“ uvedla Ptáčková. Sestru a řidiče posádky záchranného vozidla transportovali do domažlické nemocnice. Za pacientem s bolestmi na hrudi vyjela náhradní sanita.