Vesecká zůstane státní zástupkyní

Brno - Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká bude nadále působit na úřadu, kterému do konce loňského roku šéfovala jako řadová státní zástupkyně na analytickém a legislativním odboru. Dohodla se na tom se svým nástupcem Pavlem Zemanem. Vesecká nyní čerpá dovolenou, novou pozici obsadí 1. února. Po svém odvolání zvažovala odchod ze státního zastupitelství s tím, že měla jiné pracovní nabídky.

„Její setrvání na státním zastupitelství je výsledkem vzájemné dohody mezi ní a nejvyšším státním zástupcem,“ uvedla mluvčí zastupitelství Helena Markusová. Analytický a právní odbor se vyjadřuje k návrhům právních předpisů, k nimž se koná připomínkové řízení a zpracovává návrhy stanovisek ke sjednocení výkladu zákonů.

Zeman po svém nedávném jmenování odvolal někdejší náměstky Vesecké Zdeňka Koudelku, Karla Černovského a Olgu Šebkovou. Na jejich místa byli jmenováni Igor Stříž a Stanislav Mečl. Obměny na těchto řídících postech NSZ jsou obvyklé. Další personální změny se podle Markusové ve vedení zastupitelství momentálně nepřipravují.