Policie zatkla násilníka, který ve Frýdku-Místku pobodal ženu

Frýdek-Místek - Zásahová jednotka ve středu večer zatkla jednadvacetiletého muže z Frýdku-Místku, kterého policisté podezírají, že v úterý u místního nádraží pobodal mladou ženu. Kriminalisté případ překvalifikovali z ublížení na zdraví na pokus o vraždu. K dopadení násilníka přispěly také informace od občanů.

„Žádné bližší informace k osobě podezřelého nebo celé události nemůžeme nyní poskytovat,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Muž v úterý okolo 18:30 u nádraží čtyřikrát bodl pětadvacetiletou ženu do oblasti ledvin a způsobil jí vážná zranění. Zřejmě si ji vyhlédl už na nádraží, kde se choval vulgárně i k dalším cestujícím.

Průmyslové kamery zaznamenaly, jak se muž za ženou otáčel a mluvil na ni, žena však nereagovala a šla dál. Za několik minut ji lidé našli nedaleko zraněnou. „Svědci popsali, že muž, který ženu takto napadl, po ní ještě velmi vulgárně pokřikoval a vyhrožoval dalším útokem,“ uvedl ve středu mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. Policie okamžitě požádala veřejnost o pomoc, protože podle ní šlo o velmi nebezpečného pachatele, který by mohl podobný útok zopakovat.

Policie zatkla násilníka, který na nádraží ve Frýdku-Místku pobodal ženu.
Zdroj: ČT24