Na zastřeleného mladíka volali policii už v pondělí

Praha - Policie v pražských Nuslích včera večer při zásahu smrtelně zranila sedmadvacetiletého muže, který vyhrožoval svým sousedům, že je postřílí a zapálí dům. Později z bytu vyběhl se střelnou zbraní a policisté proti němu zasáhli. Neštěstí se ale možná dalo zabránit, lidé z domu v Oldřichově ulici volali policisty už v pondělí. Nikdo ale nezasáhl. Případem už se zabývá i policejní inspekce. O motivech mužova počínání zatím není nic známo.

Policistům zavolala včera o půl páté odpoledne vystrašená sousedka. Muž byl zabarikádovaný ve svém bytě a ozbrojen střelnou zbraní. Když se policisté snažili dostat dovnitř, začal je pistolí ohrožovat. Výstřel z policejní zbraně mladíka zasáhl do hrudníku. Záchranářům se ho už nepodařilo oživit. Nikdo z obyvatel domu zraněn nebyl. Jedna policejní kulka ale prolétla do bytu útočníkovy sousedky a skončila v monitoru.

Mladík, který bydlel v domě teprve dva měsíce, byl podle sousedů psychicky nemocný. Kriminalisté navíc zjistili, že bral drogy. Podobně jako včera se choval i v pondělí, sousedka proto zavolala policii. „Lítal po baráku a hulákal. Povídal si sám se sebou. Kdyby policajti zasáhli, tak se tohle nemuselo stát,“ řekla ČT. Hlídka ale muže v domě nezastihla, incident se navíc odehrál bez zranění a škod, a proto odjela a případ dál neřešila.

Reportáž Antonína Šimůnka a Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)

Policisté nyní pátrají po další zbrani, protože podle některých informací muž vlastnil dvě. Zbrojní pas ale neměl. Případ vyšetřuje i policejní inspekce. Nyní čeká na výsledky soudní pitvy a posudky znalců. Zda policisté stříleli oprávněně, by mělo být jasné nejpozději za tři měsíce.

Střelba v Praze
Zdroj: ČT24