Pod autobusem zemřel muž

Kladno - Na kladenském autobusovém nádraží srazil ráno autobus osmasedmdesátiletého muže. Záchranáři ho přepravili vrtulníkem s těžkými zraněními do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. Lékaři však už nemohli jeho život zachránit a muž v nemocnici zemřel. Příčiny nehody policisté vyšetřují. Jde o druhou podobnou nehodu za uplynulých několik hodin. Autobus srazil chodce v největším středočeském městě také ve středu večer.

Muž, který skončil pod koly autobusu na autobusovém nádraží, byl po nehodě ve velmi špatném stavu. „Utrpěl mnohočetná těžká poranění dolních končetin a hlavy,“ informovala mluvčí záchranky Teraza Janečková. Policisté podle mluvčí kladenské police Jany Šteinerové nezjistili, že by šestatřicetiletý šofér autobusu před jízdou pil alkohol.

Podobný případ se stal v Kladně i ve středu večer, kdy řidič autobusu městské hromadné dopravy srazil čtrnáctiletého chlapce. Když se šofér snažil mladíkovi poskytnout první pomoc, napadlo ho několik lidí. Záchranáři do nemocnice převezli chlapce i řidiče.

„Chlapec byl po ošetření z nemocnice ihned propuštěn. Řidič utrpěl zranění převážně v oblasti krční páteře, která si vyžádají dobu léčení minimálně tři týdny, a byl propuštěn do domácího léčení,“ doplnila Šteinerová. Příčinu nehody policisté vyšetřují. Z fyzického napadení řidiče je podle Šteinerové podezřelý sedmnáctiletý mladík.

Vydáno pod