Řidička z nehody u Prostějova jela přes 130 km/h

Prostějov - Řidička osobního vozu BMW, která se ve středu čelně srazila s protijedoucím autem na rychlostní silnici u Prostějova, jela podle policie výrazně vyšší rychlostí, než směla. Policistům to potvrdil svědek, uvedla mluvčí prostějovské policie Eva Čeplová. Policisté také vyloučili, že by za příčinou nehody mohlo být náledí. Při tragické havárii zemřelo šest lidí, z toho jedno dítě.

„Očitý svědek, kterého žena předjížděla, uvedl, že řidička jela výrazně vyšší rychlostí než 130 kilometrů v hodině. Kolik skutečně jela, budeme vědět až podle výsledků znaleckého zkoumání,“ doplnila mluvčí.

Podle policie nehodu nezapříčinilo náledí, o kterém se spekulovalo. „Vedoucí dopravního inspektorátu náledí vyloučil. V té době kolem 8:00 bylo jasno a sucho, vozovka sice byla v levém jízdním pruhu vlhčí, ale to nebylo nic, co by řidič, který dodržuje pravidla silničního provozu, nezvládl,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté se zabývají i informací z internetových diskusí, že údajně v době nehody stálo na okraji dálnice směrem od Brna nabourané vozidlo.

Osmačtyřicetiletá ukrajinská řidička, která jela od Brna na Olomouc, z dosud nezjištěných příčin vjela se svým BMW do protisměru, kde se čelně srazila s osobním vozem Škoda Felicia. S řidičkou na místě zahynul jednačtyřicetiletý Němec. Druhý vůz řídil dvaašedesátiletý Čech. S ním cestovala rodina z Panamy. Muž měl 40 let, na místě zemřela také třiačtyřicetiletá matka s jedenáctiletou dcerou.