Pětiletá holčička utonula na Bruntálsku

Vrbno pod Pradědem (Bruntálsko) - Pětiletá holčička dnes po poledni utonula na Bruntálsku. Dvě děti si hrály na břehu rybníka ve Vrbně pod Pradědem, jedno z nich do vody spadlo. Informovala o tom mluvčí policie Pavla Tušková. Druhá holčička podle ní hned běžela za rodiči a matka dítě z vody vytáhla. „Oživovali ji rodiče i vrbenští policisté, kteří na místo přijeli. V kritickém stavu za stálého oživování ji vrtulník převezl do ostravské nemocnice, kde však dívka zemřela,“ uvedla Tušková. V Záboří nad Labem na Kutnohorsku se v sobotu utopil v zahradním jezírku dvouletý chlapec.

Záchranářům se chlapce již nepodařilo oživit, oznámila mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. Neštěstí se stalo včera před polednem na zahradě rodinného domu.

„Dítě podle posledních informací spadlo do zahradního jezírka. Rodiče ho hledali, ale našli ho bohužel už bez známek života přímo v jezírku,“ uvedl mluvčí kutnohorské policie Daniel Votroubek.

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)

Zdravotníkům se ho přes veškeré úsilí nepodařilo zachránit, přivolaný vrtulník odletěl prázdný. Podle Janečkové byl chlapec pod vodou přibližně 20 minut. Po celou dobu cesty záchranářů na místo rodina prováděla oživování podle rad dispečerky z linky 155. Podle zasahujících záchranářů chlapec po jejich příjezdu neměl srdeční akci. Hodinu ještě bojovali o jeho život, ale marně.

Vydáno pod