Nákladní vlak se srazil s autem, řidič utekl

Přerov - Časně ráno se dnes srazil nákladní vlak s osobním autem na železničním přejezdu u obce Polom na Přerovsku. Strojvedoucí ještě včas stihl varovat protijedoucí Pendolino. Podle policistů řidič auta nechal vůz v kolejišti a utekl. Při nehodě se nikdo nezranil a škoda byla vyčíslena na 60 000 korun. Na úseku, který leží na páteřní železniční trati Praha-Ostrava, byl dopoledne dočasně zastaven provoz, informovala o tom přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková. Vlaky nabíraly desítky minut zpoždění.

Nehoda se stala kolem páté hodiny. „Dosud neznámý řidič jel vozidlem Škoda Favorit od obce Polom na Lučice. Z nezjištěných příčin zastavil s vozidlem v prostoru kolejiště na železničním přejezdu a z místa utekl,“ uvedla policejní mluvčí.

Do auta poté narazila lokomotiva nákladního vlaku, který jel z Hranic na Ostravu. „Po nárazu bylo vozidlo taženo před jedoucí nákladní soupravou asi 200 metrů,“ doplnila policejní mluvčí. Na místě zasahoval i policejní psovod. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, po řidiči policie pátrá. Na lokomotivě vznikla po srážce škoda 50 000 korun, 5 000 korun je podle odborníků škoda na železničním svršku a 5 000 na osobním autě.

Strojvedoucí nákladního vlaku se zachoval předpisově. Ihned po zastavení vlaku rozsvítil červené světlo na čele vlaku, které značí stůj. Protijedoucí Pendolino tak zastavilo před osobním vozem v kolejišti na vzdálenost pěti metrů.

Provoz na páteřní trati musel být v místě nehody podle mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové od 5:00 do 7:30 zcela zastaven. Poté byl obnoven po jedné koleji a po osmé hodině byla trať znovu otevřena. Největší zpoždění, 89 minut, podle zástupců drah nabral rychlostní vlak Pendolino.