V únoru nepřežilo na silnicích 50 lidí

Praha - Podle předběžných policejních statistik nepřežilo únorové dopravní nehody na českých silnicích 50 lidí, loni ve stejný měsíc si havárie vyžádaly o 17 obětí méně. Nejvíce lidí zahynulo při kolizích ve středu 9. února, a to devět, z toho šest lidí zemřelo při srážce dvou osobních aut na Olomoucku. Tento den je zároveň i nejtragičtější od začátku letošního roku. Loňský nejtragičtější den měl 12 obětí. První dva měsíce letošního roku jsou počtem dopravních nehod srovnatelné se stejným loňským obdobím, nicméně je převyšují počtem usmrcených.

Mezi tragické dny druhého měsíce roku patří také 7., 21. a 23. únor, kdy zemřeli vždy čtyři lidé. Naopak deset únorových dní se obešlo bez ztrát na životech. To se ale nedá říct o prvním břenovém dni. Srážka osobního auta a autobusu nedaleko Dobřan na jižním Plzeňsku si totiž dnes ráno vyžádala životy tří mladých lidí.

Policie v únoru vyšetřovala přes 4 400 nehod a přistihla 258 řidičů pod vlivem alkoholu. Loni ve stejném období zaznamenala o 600 nehod více.