ČSSD přerušila členství „pervitinovému“ zastupiteli

Praha - Vedení sociálních demokratů v Praze 9 přerušilo členství zastupiteli Petru Müllerovi, který patří do skupiny lidí obviněných v minulých dnech kvůli neoprávněnému nakládání s psychotropními látkami a jedy. Zastupitelé v této městské části zároveň vyloučili Müllera ze svého klubu.

Předsednictvo sociální demokracie v devátém obvodu ho rovněž vyzvalo, aby složil svůj zastupitelský mandát a vystoupil ze strany. Rada Prahy 9 už v úterý odvolala Müllera ze všech komisí, ve kterých na vysočanské radnici působil.

„V případě, že se Petr Müller nevzdá sám členství v sociální demokracii, ČSSD v Praze 9 bezprostředně zahájí všechny kroky ke zrušení jeho členství v ČSSD v souladu se stanovami strany,“ uvedlo vedení sociální demokracie v prohlášení.

Policie v pondělí zadržela na několika místech Prahy a Středočeského kraje 18 lidí, z toho 12 obvinila kvůli neoprávněnému nakládání s psychotropními látkami a jedy. Mezi obviněnými byl i Müller. Někteří zadržení byli zároveň obviněni i z krádeže aut. V případě odsouzení podezřelým za přechovávání drog hrozí až deset let vězení. ČSSD se už v úterý od Müllera distancovala.

Vydáno pod