Dealerka zdravotnického zboží nabízela nákupčí nemocnice úplatek

Domažlice - Protikorupční policie na začátku března dopadla šestapadesátiletou obchodní zástupkyni jedné pražské společnosti a obvinila ji z podplácení. Je podezřelá, že nabídla nákupčí domažlické nemocnice úplatek, pokud si od ní bude nakupovat zdravotnický materiál. Nákupčí se ale uplatit nenechala. Dealerku policie zadržela přímo v areálu nemocnice. Za podplácení jí hrozí až dva roky vězení.

Žena zastupovala společnost distribuující do řady nemocnic zdravotnický materiál, jako jsou hadičky, jehly, drenážní systémy a jejich komponenty. Na začátku února přišla podle policie i do domažlické nemocnice a nabídla dodání zdravotnického materiálu. Podle policie pak poslala nákupčí nemocnice e-mail, v němž jí nabídla za odběr zboží odměnu ve výši tří procent ze všech faktur za odebrané zboží.

„Tuto nabídku pak měla obviněná zopakovat i při telefonickém a později i osobním jednání. K uzavření objednávky ze strany domažlické nemocnice s obchodní společností však nedošlo,“ uvedl mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Roman Skřepek. Slíbený úplatek tak nebyl vyplacen.