Nehoda na D5: Požár, pád ze svahu, smrt řidiče

Rozvadov (Tachovsko) – Vážná nehoda zkomplikovala dnes před polednem cestování po dálnici D5 do Bavorska. Nedaleko hranic narazil projíždějící kamion do dalšího, který byl odstaven na krajnici. Vzápětí vyjel z dálnice a zřítil se ze svahu. Potom začal hořet, zřejmě vzplála utržená palivová nádrž. Řidič v kabině kamionu zemřel, upřesnila mluvčí krajských hasičů Alena Marešová. Druhý kamion zůstal na vozovce, jeho řidič vyvázl z nehody nezraněn.

Kamion, který vyjel ze silnice, spadl z třicetimetrového srázu a skončil na střeše. Tělo řidiče z poničené kabiny museli vyprostit hasiči, zdravotníci mu však už nemohli pomoci. Během záchranné akce byla dálnice dvakrát uzavřena – nejprve ihned po nehodě, otevřela byla zhruba po půlhodině, poté asi na hodinu během vyprošťování kamionu. Potřetí záchranáři uzavřeli po čtvrté hodině odpoledne a otevřeli až v hloubi noci.

Dálnice D5 zůstává na 143. kilometru průjezdná jedním pruhem, úplné zprůjezdnění lze očekávat nejdříve ve čtvrtek. Může se nadále tvořit kolona, kterou je možné objet po staré silnici přes Přimdu. Policie doporučuje sjet na exitu 136 (Mlýnec) a na dálnici se vrátit na následujícím exitu 144 (Svatá Kateřina).