Průjezd Zlínem zkomplikuje stavba křižovatky

Zlín - Od pondělka zkomplikuje průjezd zlínskou třídou Tomáše Bati stavba křižovatky Antonínova, která má napojit na tuto páteřní komunikaci areál bývalého Svitu. Doprava tam bude svedena místo do čtyř pouze do tří pruhů. Jen jedním pruhem pojedou řidiči ve směru do centra města, informoval o tom mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák. Dokončení akce se plánuje na srpen letošního roku.

Směrem z centra města budou zachovány dva pruhy. Platit to bude jak při uzavírce pravého jízdního pruhu ze směru Zlín - Otrokovice (od 21. března do 14. června), tak při uzavírce pravého jízdního pruhu ve směru opačném, tedy z Otrokovic do Zlína (od 15. června do 31. srpna). Uzavírka bude v úseku mezi bývalým parkovištěm pod střední průmyslovou školou v místě budované křižovatky.

„Je jasné, že pro řidiče je to špatná zpráva a čekají je při jízdě centrem města problémy. Uzavírka je ale nutná, zejména z důvodu přeložky inženýrských sítí, které se nachází pod komunikací. Jakmile bude křižovatka Antonínova dostavěná, stane se bývalý baťovský areál výrazně přístupnějším. Je to jeden ze základních předpokladů pro přivedení MHD do této lokality,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Štauderová (M.O.R.).

Stavba křižovatky Antonínovy ulice a třídy Tomáše Bati je společnou investicí magistrátu, kraje a Ředitelství silnic a dálnic ČR. Po dokončení vznikne nový vjezd do východní části areálu a odlehčí dopravě v centru města. Stavební náklady činí 60 milionů korun, dělí se o ně rovným dílem všichni investoři.