Na těle zavražděné Aničky se zatím důkazy proti Otakarovi T. nenašly

Praha - Policie stále nemá žádný přímý důkaz proti jednačtyřicetiletému Otakaru Tomkovi, jehož obvinila z vraždy a znásilnění devítileté Anny Janatkové. Experti z Kriminalistického ústavu podle deníku Právo nenašli na těle zavražděné dívky žádné biologické stopy, které by vedly k usvědčení pachatele. Podle informací z důvěryhodného policejního zdroje byl materiál odebraný soudním lékařem po pěti měsících od násilné smrti dívky tak degradovaný, že z něj nešlo nic zjistit, tedy ani najít případný ejakulát pachatele. Policie informace listu nekomentovala.

„To je ta nejhorší možná varianta, která mohla nastat. Tím pádem zůstává potenciální možnost, že tu existuje nějaký další pachatel, a to je problém,“ komentoval informace Práva advokát Václav Vlk. Podle deníku nyní odborníci zkoumají oblečení, které měla dívka na sobě a na němž hledají otisky prstů i možný profil DNA. Oblečení bylo poškozené a mokré, protože tělo dívky leželo několik měsíců zakopáno v zemi. Výsledky zatím k dispozici nemají.

Policie ale údajně získala další nepřímý důkaz směřující k tomu, že by pachatelem mohl být Otakar T. Pozůstatky dívky byly totiž uloženy ve svázaném igelitovém pytli, který je prakticky totožný s tím, pod kterým našla policie v den dívčina zmizení v pražské Troji její ukrytý batoh. Podle dřívějších informací detektivové zajistili na batohu Tomkovo DNA.