ŘSD dokončí loňskou rekonstrukci Pražského okruhu

Praha – Souběžné uzavírky vnitřního a vnějšího okruhu Prahy připravily Technická správa komunikací a Ředitelství silnic a dálnic. Od víkendu až do konce června se bude pracovat na Jižní spojce i na Pražském okruhu, do konce dubna potrvá rekonstrukce ulice K Barrandovu, která oba okruhy spojuje. Provoz na Pražském okruhu bude omezen v okolí slivenecké křižovatky.

Od března loňského roku až do září, kdy se otevřela nová část Pražského okruhu, pracovali silničáři na nejstarším úseku okruhu od dálnice D5 na Slivenec. Po celou dobu byl provoz sveden do jednoho pásu, zatímco na druhém se pracovalo. Mluvčí pražského magistrátu tehdy zdůvodnil uzavírku nutností rekonstrukce vozovky před napojením na moderní jihozápadní část okruhu. Řidiči tak neměli být v nejbližší době zdržováni dalšími podobnými uzavírkami.

Ředitelství silnic a dálnic ale nyní oznámilo další práce, které se dotknou části téhož úseku. Pracovat se bude na samotném konci starého úseku v oblasti slivenecké křižovatky. „Z důvodu časové tísně nemohl být tento úsek dodělán loni,“ vysvětlila mluvčí ŘSD Martina Vápeníková. Dopad na provoz by měl být o trochu menší než loni, kdy se jezdilo ve směru na Ruzyni pouze jedním pruhem. Tentokrát dokážou silničáři do jednoho jízdního pásu vměstnat hned čtyři pruhy – dva v každém směru.

V jednom pásu budou řidiči jezdit od neděle až do konce června. Omezen bude také sjezd do ulice K Barrandovu. Silničáři budou pracovat i na ní. Ve směru k Barrandovskému mostu bude uzavřen jeden ze dvou jízdních pruhů, a to od soboty do 1. května.

Až do konce června jsou naplánovány práce na Jižní spojce. Stejně jako ulice K Barrandovu i Jižní spojka léta trpěla pod náporem těžké nákladní dopravy. Ta z ní byla loni odvedena, nyní začíná oprava poškozené vozovky.