Bulovka otočila, do bazénu už nemusíte chodit nazí

Praha – Pacienti Nemocnice Na Bulovce už nemusí chodit do rehabilitačního bazénu nazí. Ještě před měsícem ale bylo koupání v plavkách nemyslitelné, nemocnice se hájila hygienickými důvody. Nahota ovšem vadila nejen rodičům, ale i zaměstnancům. Ke změně pomohla Česká televize, která o podivných praktikách natočila na konci dubna reportáž.

Nemocnice přišla se změnou hned první pracovní den po odvysílání reportáže. Proč se vedení rozhodlo nařízení změnit, ale nechtěl mluvčí nemocnice Jakub Hofmann dál komentovat. Konkrétní důvod změny se doposud nedozvěděli ani zaměstnanci.

Rodiče, kteří chodí do bazénu se svými dětmi, obrat Bulovky vítají. „Jsou daleko spokojenější, pokud můžou rehabilitovat s dětmi v plavkách. Myslím si, že se na plavání těší a že si to skutečně užívají,“ řekla ČT zaměstnankyně nemocnice.

Reportáž Petra Vaška a Denisy Dlouhé (zdroj: ČT24)

Bulovka byla od začátku jedinou fakultní nemocnicí, ve které museli lidé do bazénu povinně nazí. V ostatních nemocnicích byla naopak nahota v bazénu už léta striktně zakázaná. Vedení Bulovky hájilo nahotu tím, že si pacienti na plavkách můžou donést různé bakterie. Odborníci na rehabilitaci ale takové argumenty od začátku odmítali. Žádné výzkumy, které by stanovisko nemocnice potvrzovaly, podle nich neexistují.

Miminka v bazénu
Zdroj: ČT24
Vydáno pod