Matka se pokusila nožem zabít své dvě děti

Bruntál - Pokus o dvojnásobnou vraždu 8letého chlapce a o rok starší dívky řeší od dnešního rána kriminalisté na Bruntálsku. Nožem se je podle policie pokusila zabít jejich pětatřicetiletá matka, která pak sama chtěla spáchat sebevraždu. Zdravotní stav všech zraněných je podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla vážný. Děti musely být po krátkém pobytu v krnovské nemocnici převezeni do ostravské fakultní nemocnice.

„Okolo 03:00 jsme ošetřovali tři osoby, které utrpěly vícečetná bodnořezná poranění. Všechny jsme je přepravili do nemocnice v Krnově,“ řekl Humpl s tím, že zdravotní stav pacientů byl vážný, všichni ale byli při vědomí.

Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská řekla, že policisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření z dvojnásobného pokusu vraždy. „Podle dosavadních informací se ho dopustila matka nezletilých dětí. Ta je v noci na dnešek údajně napadla bodnořezným nástrojem a způsobila jim zranění,“ řekla.

Později pak žena údajně zranila i sama sebe. „V této chvíli je potřeba sdělit, že prověřování celé události je v samotném počátku, a to nejen s ohledem na zranění podezřelé. Vzhledem k těmto skutečnostem není možné v této chvíli sdělovat konkrétnější informace. Jakmile nastane v prověřování zásadní posun, budeme veřejnost informovat,“ řekla mluvčí.

Všechny tři zraněné nejprve záchranáři převezli do nemocnice v Krnově. „Matka je mimo ohrožení života. Mnohem hůře než po fyzické stránce je na tom psychicky,“ řekla mluvčí krnovské nemocnice Eva Kijonková. Dodala, že vrtulník pro pobodaného chlapce a jeho převoz do Ostravy v ranních hodinách žádali především kvůli vážnosti stavu malého pacienta. U jeho sestry převoz natolik akutní nebyl. „Stav dívenky se nám podařil stabilizovat. Obávali jsme se ale případných komplikací, proto jsme o přepravu žádali,“ řekla. Pobodané děti jsou nyní v péči lékařů oddělení pediatrické resuscitační péče ostravské fakultní nemocnice. Jsou udržovány v umělém spánku.