Řidič na D2 omylem najel do protisměru, ujel 10 km

Brno – Na 13. kilometru dálnice D2 nedaleko Brna policisté zastavili auto jedoucí v protisměru. Osmdesátiletý řidič do něj u Opatovic najel podle své výpovědi pouze omylem. Hlídka ho zastavila až po několika kilometrech nedaleko Židlochovic a doprovodila ho k nejbližšímu sjezdu. K žádné nehodě nedošlo, řidiče ale čeká přestupkové řízení.

„Řidič ztratil orientaci na kruhovém objezdu u obchodního a zábavního centra Olympia v Modřicích u Brna a omylem najel na D2 do protisměru. Muž si záhy svůj omyl uvědomil, za asistence policejní hlídky zastavil na 13. kilometru dálnice,“ upřesnila policejní mluvčí Andrea Straková.

Dnešní případ zřejmě skončí pouze pořádkovou pokutou, o poznání hůře je na tom však řidič, který v sobotu jízdou v protisměru po rychlostní silnici R10 mezi Turnovem a Prahou způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo deset vozidel. Třiatřicetiletý Švýcar, který řídil pod vlivem drog, skončil ve vazbě. V protisměru cizinec ve vysoké rychlosti ujel mezi Turnovem a Prahou zhruba 70 kilometrů. Policisté Švýcara zadrželi až v Praze - Kbelích. Nyní tvrdí, že piráta dříve zastavit nemohla. Jejich postup bude zkoumat policejní prezidium.