Brigáda v zahraničí skončila pro ženu přepadením na Ruzyni

Praha - Kriminalisté zatkli dva lidi, kteří ve čtvrtek na pražském ruzyňském letišti přepadli ženu těsně po jejím návratu z práce v zahraničí. Chtěli po ní část peněz, které v cizině vydělala. Údajně měla porušit pracovní podmínky. Policie případ šetří jako vydírání a loupež.

Inzerát lákal na výborně placenou krátkodobou práci ve finských Helsinkách. Jenže žena brzy zjistila, že pracovní podmínky neodpovídají nabídce, a odjela pryč. Údajně ale neuhradila některé náklady spojené s nabídnutou prací. „Protože ve Finsku zjistili, že utekla, tak objednali vykonavatele, kteří na ní na letišti čekali a snažili se jí sebrat peníze. Když se jim to nepodařilo, tak jí sebrali osobní věc,“ uvedl policejní komisař Jiří Brych.

Den po přepadení se ženě ozval neznámý muž s tím, že má její notebook a ať přinese na schůzku 1 500 eur. Žena vše nahlásila policii. Kriminalisté pak následující den zatkli muže a ženu, která ho na domluvenou schůzce doprovázela. 34letý muž a 31letá žena byli obviněni z trestného činu vydírání a loupeže. Hrozí jim až deset let vězení.

Reportáž Pavla Štrunce (zdroj: ČT24)