Policie dopadla pět mužů, kteří kradli v luxusních obchodech

Praha – Pražští policisti dopadli pět mladých mužů, kteří kradli zboží v luxusních obchodech. Jde o dva Čechy, dva Gruzínce a Poláka. Při poslední akci je kriminalisté sledovali a dopadli i s lupem za téměř 20 tisíc korun. Zloději měli předem rozdělené role. Naposledy kradli v Praze 10 ve Štěrboholích, kde je Fashion Aréna.

Pětice mužů byla rozdělena do dvou skupin, byly ale propojené. Celou akci měli vždy dopředu naplánovanou. Jeden byl připravený před obchodem a čekal na povel, kdy bude moc vejít do prodejny. Druhý ho sledoval a dával pozor venku. Domlouvali se po telefonu.

„Měli speciálně upravené tašky a kradli zboží, jako jsou oděvy, boty atd.,“ řekl ČT pražský kriminalista, který se zúčastnil zásahu. Policisté muže zatkli krátce po krádeži. Měli u sebe zboží za zhruba 20 tisíc korun. Dva z pachatelů se snažili utéct, policie je ale dopadla. „Jeden byl ozbrojen nožem, jinak se jedná o zájmové osoby policie nejen u nás, ale i v Schengenu,“ dodal kriminalista.

Po jedné z podezřelých osob pátralo kvůli podezření z loupeže i Polsko. Čeští kriminalisté už recidivistu předali svým polským kolegům. Dva Gruzínci a dva Češi jsou vyšetřováni na svobodě. Po jednom komplici policisté ještě pátrají.