Cizince, který řádil v protisměru, čeká obvinění

Mladá Boleslav - Čtyřiatřicetiletý cizinec, který v sobotu dopoledne ohrozil pod vlivem drog desítky lidí jízdou v protisměru po rychlostní silnici R10 mezi Mladou Boleslaví a Prahou, zatím zůstává v nemocnici. Ještě dnes bude podle policie obviněn z trestného činu obecného ohrožení. Podle serveru iDnes.cz dostal kvůli silné dávce drog mírný infarkt.

„Vyšetřovatel v průběhu neděle vypracoval usnesení o zahájení trestního stíhání, zajistil jeho překlad do němčiny a cizinec bude v průběhu nedělního večera obviněn z trestného činu obecného ohrožení,“ uvedl Mareš. Za takové porušení zákona mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Cizinec při jízdě v protisměru způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž se nabouralo asi deset vozidel, tři na Mladoboleslavsku a dvě na území Prahy - venkova. Celkem se nabouralo asi deset vozidel. Dvě z postižených aut se převrátila na střechu, další vozidla skončila v příkopu. Havárie se obešly bez vážných zranění.

Policie vyzývá další řidiče, kteří byli v sobotu dopoledne na rychlostní silnici z Prahy na Mladou Boleslav přímo ohroženi bílým vozidlem v protisměru, aby se přihlásili na územní odbor v Mladé Boleslavi na telefon 974 877 111.

Reportáž Jitky Szászové (zdroj: ČT24)

Do zvolení nebo určení advokáta nemůže být cizinec jako obviněný vyslechnut. Mladoboleslavští policisté dostali v sobotu kolem 11:00 informaci o bílém autě značky Mitsubishi, které jede v protisměru po silnici R10 ve směru na Prahu. Policie řidiče pronásledovala, tomu se však podařilo dojet až k letišti v Praze-Kbelích. Tam vystoupil z auta a přelezl plot na letiště, kde ho zadržely hlídky pražských a mladoboleslavských policistů.

Vydáno pod